Tehtävät / Ammatillinen oppilaitos

Savuttomat työpaikan kriteerit, Kahoot -visa

Tavoite

Opiskelijat ymmärtävät, mitä savuton työpaikka tarkoittaa ja millaiset kriteerit savuttomalle työpaikalle on asetettu.

Tehtävänanto

Kahoot- tietovisa savuttoman työpaikan kriteereistä, johon opiskelijat vastaavat joko yksin, pareittain tai pienissä ryhmissä. Jos opettaja ei ole käyttänyt Kahootia aikaisemmin, tulee hänen luoda itselle Kahoot-tili osoitteessa getkahoot.com. Opettaja klikkaa linkkiä “Savuton työpaikka” josta pääsee tehtävän aloitussivulle.

Sivu tulee heijastaa valkokankaalle, josta opiskelijat näkevät pelin käynnistyessä kysymykset ja vaihtoehdot, sillä heidän laitteella näkyy vain vastausten värikoodit. Kun opettaja painaa ”play” ilmestyy näytölle numerokoodi, jonka avulla opiskelijat kirjautuvat kännykällä, tabletilla tai tietokoneella peliin osoitteessa kahoot.fi. Kun kaikki opiskelijat ovat kirjautuneet, tietovisa käynnistetään ”start now” -painikkeella. Jos Kahoot ei ole opiskelijoille tuttu, on hyvä kertoa, että pisteisiin vaikuttavat sekä oikea vastaus, että nopeus.

Jokaisen kysymyksen jälkeen opiskelijat näkevät oikean vastauksen ja opettaja voi kertoo aiheesta lisää. Kysymykset pohjautuvat Savuton työpaikka -esitteeseen. Halutessaan opettaja voi antaa esitteen opiskelijoille etukäteen luettavaksi ja testata tiedot lukemisen  jälkeen Kahoot -visan avulla.