Tehtävät / Ammatillinen oppilaitos

Nikotiiniriippuvuus

Tavoite

Opiskelijat lisäävät tietämystään nikotiiniriippuvuudesta ja testaavat omaa tietämystään.

Toteutus

Opiskelijat katsovat Syöpäjärjestön videon Alesso – Heroes (Riippuvuuden ääni) ft. Ossi | Deluxe. Videon jälkeen käydään lyhyt keskustelu siitä, millaisia ajatuksia video herätti. Tämän jälkeen opiskelijat lukevat Fressiksen sivustolta tietoa Nikotiiniriippuvuudesta.

Kahoot- tietovisan avulla testataan, mitä lukemisesta on jäänyt mieleen.  Opiskelijat vastaavat visaan joko yksin, pareittain tai pienissä ryhmissä. Jos opettaja ei ole käyttänyt Kahootia aikaisemmin, tulee hänen luoda itselle Kahoot-tili osoitteessa getkahoot.com. Opettaja klikkaa linkkiä josta pääsee tehtävän Nikotiiniriippuvuus aloitussivulle.

Sivu tulee heijastaa valkokankaalle, josta opiskelijat näkevät pelin käynnistyessä kysymykset ja vaihtoehdot, sillä heidän laitteella näkyy vain vastausten värikoodit. Kun opettaja painaa ”play” ilmestyy näytölle numerokoodi, jonka avulla opiskelijat kirjautuvat kännykällä, tabletilla tai tietokoneella peliin osoitteessa kahoot.fi. Kun kaikki opiskelijat ovat kirjautuneet, tietovisa käynnistetään ”start now” -painikkeella. Jos Kahoot ei ole opiskelijoille tuttu, on hyvä kertoa, että pisteisiin vaikuttavat sekä oikea vastaus, että nopeus.

Jokaisen kysymyksen jälkeen opiskelijat näkevät oikean vastauksen ja opettaja voi kertoo aiheesta lisää. Lisätietoa aiheesta opettajalle Syöpäjärjestön 5 faktaa nikotiinista -sivulta.