Tehtävät / Ammattioppilaitos, Lukio

Faktatietoa vesipiipusta

Tavoite

Opiskelijat oppivat arvioimaan vesipiipun käytöstä johtuvia terveyshaittoja. Tavoitteena on vaikuttaa virheellisiin käsityksiin vesipiipun vaarattomuudesta.

Toteutus

Kahoot-tietovisa vesipiipusta, johon opiskelijat vastaavat joko yksin, pareittain tai pienissä ryhmissä. Ennen tehtävää opettaja luo itselleen Kahoot-tilin osoitteessa getkahoot.com.

Tämän jälkeen opettaja pääsee oikeaan tietovisaan tästä linkistä: Kysymyksiä vesipiipusta. Visa heijastetaan valkokankaalle.

Opiskelijat pelaavat visaa kännykällä tai tabletilla. Kun opettaja painaa ”play”, ilmestyy näytölle pin-koodi, jonka avulla opiskelijat kirjautuvat visaan osoitteessa kahoot.it. Kun kaikki opiskelijat ovat kirjautuneet tietovisaan, opettaja käynnistää visan ”start now”-painikkeella. Jos Kahoot ei ole opiskelijoille tuttu, on hyvä kertoa, että pisteisiin vaikuttavat sekä oikea vastaus että nopeus.

Jokaisen kysymyksen jälkeen opiskelijat näkevät oikean vastauksen ja opettaja kertoo aiheesta lisää. Kysymykset pohjautuvat Suomen ASH:in esitteeseen Vesipiippu. Tilastotietoa nuorten vesipiipun käytöstä löytyy THL:n esityksestä Nuorten tupakointi (sivu 8).


Katso myös

Tehtävät / Lukio
Tehtävät / Ammattioppilaitos, Lukio
Tehtävät / Ammattioppilaitos, Lukio